Hva er ditt fokus?

Av: Administrator
24/06-2020

Jeg vet om et sitat som sier:

“Det er bedre å tenke på Gud mens du er i en båt, enn å tenke på båter mens du er i kirka.”

Dette traff meg, og jeg begynte å tenke på hva fokuset mitt er.
Vi lever i en tid der hver eneste handling skal være en suksess, vi må alltid prestere. I mange situasjoner handler livet om å være best, det kan være på fotballbanen, hjemme som forelder eller på jobb.


Daniel Oviedo
Ungdomsarbeider i Herøy Frikykje

Vi mennesker vil ha de riktige vennene, en bra og stabil økonomi, en bra jobb osv.
Det er ikke noe galt i å ønske seg slike ting, men hvorfor gjør vi det vi gjør? Og hvorfor lever vi det livet vi lever? Det avgjørende er hvilke intensjoner og hvilket fokus som ligger bak våre drømmer og handlinger. Er det kun oss selv i sentrum, eller har vi tatt med Guds planer i beregningen?

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.
Matteus 6:33

Tanken om å være best overalt har for mange også nådd kirka. Hva må gjøres for å være en god kristen? Dra i kirka hver søndag, be for maten og før en legger seg. Være frivillig i menigheten og gi masse kollekt. Det kan være vel og flott, men hvem gjør du det for, hvor ligger fokuset? Gjør du det for Gud og din neste eller for deg selv? En av gavene vi hver dag får fra Gud er tid. Denne tiden må vi ikke kaste bort på feil fokus, men bruke til ære for vår Gud og alle vi har rundt oss.

Selv når vi står i kirka, fysisk tilstede, kan tankene fort være helt andre steder. Bekymringer, problemer og besøket som kommer i ettermiddag kan distrahere selv den beste. Disse tingene tar ikke bare fra oss det som kommer fra talestolen, men kan også forstyrre den freden vi trenger.

Jeg tror denne tiden, hvor livet på mange måter har blitt satt på pause, har gitt oss rom til å tenke. Mange av oss har sett hva vi pleier å bruke mye tid på og hva vi nå endelig har fått mer tid til. Kanskje vi kan bruke denne erfaringen til å bli litt mer bevisst på fokuset vårt. Hvorfor gjør vi det vi gjør, og lever det livet vi lever?

Jeg vil gjerne si til dere at Gud ønsker at våre tanker, drømmer og handlinger har sin base i Han og vår neste. Da vil vi også erfare at følgende av et slikt fokus vil være bedre enn hva vi noen gang har kunnet forvente.

Denne sommeren og kommende høst har med seg store utfordringer og muligheter. Jeg håper at du og alle dine skal ha det bra og at vi som troende kan inspirere andre og være til glede.


Ha en god og velsignet sommer

Daniel Oviedo
Ungdomsarbeider- Herøy Frikyrkje