Måltid med Han!

Av: Administrator
13/11-2019

Det finnes ikke noe bedre enn å dele et måltid i godt selskap, med en nær venn eller personer du er glad i. Et måltid kan ta 10 minutter, hvis du må rekke å komme deg på jobb, eller rekke flyet, eller hvis du har forsovet deg. Et måltid kan også ta en time og mer hvis du er med andre og har god tid.


Daniel Oviedo
Ungdomsarbeider – Herøy Frikyrkje

Et måltid med venner og familie er noe de fleste setter pris på. God mat og god stemning hører sammen. Det er en fin anledning til å prate sammen og dele både det som er godt og vondt. Det er kanskje lettere å ta opp ting over en god middag? Kanskje har du fridd rett etter en deilig biff-middag eller snakket med barna dine om noe vanskelig under taco-fredagen. Noen ganger er det du som har mye på hjertet og trenger en som kan lytte. Andre ganger trenger noen at du lytter. I Jesu tid hadde måltid stor kulturell verdi. Det var noe intimt, først og fremst mellom nære venner eller ektefeller. Samtidig er det en god anledning til å bli kjent med noen, sitte ansikt til ansikt og dele både mat og ord.

Det står i bibelen:

Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg.
Johannes' åpenbaring 3:20 N11BM

Når jeg tenker over denne bibelteksten, tenker jeg at Gud vil at vi skal la han bli bedre kjent med oss. Det er ikke bare for de som kommer til kirka hver søndag, men for oss alle. Gud ønsker og ha en relasjon med hver enkelt av oss. Gjennom en nær relasjon kan vi snakke med Han. Som under et måltid kan du ta de vanskelige samtalene; det som gjør oss trist, det som er vondt, problemene våre, men også våre drømmer og gleder.
Han står ikke med en pekefinger, men han står med åpne armer for å ta imot deg. Han vil gjerne dele et måltid med deg og bli bedre kjent. Et måltid med Jesus vil ikke bare gjøre oss mette, men det vil fylle hjertene våre med styrke, motivasjon og tro så vi kan takle det livet bringer. Han vil være din beste venn uansett hvor galt livet vårt har vært.

Vil du holde måltid med Han?

Ha en fantastisk dag!

Daniel Oviedo
Ungdomsarbeider – Herøy Frikyrkje