Årets beste julekonsert er ribbet for glitter og julenisser

Av: Administrator
10/08-2016

For fjerde år på rad legger Trygve Skaug ut på juleturné i samarbeid med Star of Hope. Med seg i bagasjen har han et brennende engasjement for de som er vanskeligere stilt enn han selv, en rykende fersk plate og en julekonsert som har endt opp med å bli alt han har inni seg akkurat nå. 10. desember kan du høre ham i Herøy Frikyrkje.


Trygve Skaug

Trygve Skaug er kjent som soloartist og som vokalist og låtskriver i StMorritz. Sangene hans har de siste årene ligget mer enn 80 uker på A-lista til NRK P1. På denne turneen favner han alt fra kjente julesalmer til nyere julemusikk. Alt tolket på Skaugs egen måte.

– Jeg fikk en overraskelse idet jeg satt og lekte med et mollbluesarrangement og plutselig havnet over i «Deilig er jorden», forteller Trygve. Alle arrangementer, tekster og nye melodier sprang ut fra dette øyeblikket, og har blitt jobbet frem over flere år. – Jeg kjente at julen for min egen del hadde druknet i alt mulig annet som ikke handler om jul, og jeg begynte arbeidet med å grave meg tilbake til julens innhold på nytt.

Gjennom disse årene har han arrangert mange av de klassiske julesangene, spesielt sangen «Her kommer dine arme små» har fått en ny mening og flere nye vers skrevet av Skaug selv etter at han var på en reise i slummen i Manila.

– Jeg følte at jeg visste hvem de arme små var, at det var de gutta jeg spilte basketball med i slummen i Manila, forteller han. – At det var hun moren på 17 år og hennes 1 år gamle barn som bodde en søppeldynge. Jeg følte veldig sterkt at den teksten måtte skrives om, noe jeg tok meg friheten til å gjøre. Jeg har fått god respons på denne.

Konserten er i samarbeid med organisasjonen Star of Hope som gjennom lokale arbeidere gir mer enn 30 000 barn skolegang hver dag. Trygve har i flere år engasjert seg i arbeidet.

– Jul handler om Guds gave til menneskene, sier han. Himmelen gitt til jorden. Men den handler også om at jeg må forstå hva det bør få bety i min hverdag. Jeg kan åpne opp for å la meg inspirere av Guds kjærlighet, og gi noe videre til folk som trenger det. Jeg som nordmann har masse penger som andre kunne hatt mer glede av enn meg.

Konsertene er uten glitter og julenisser, ganske enkelt med Trygve Skaug på en gitar.
– Det er en befrielse i det å kle av musikken, lag for lag, til du står igjen med en flott gammel julesang og en ensom gitar å fremføre den på.

Billetter til konserten med Trygve Skaug kan kjøpes her: https://pay.ebillett.no/eb_show.php?p_id=1256