Ansgar Gospel Choir
-skolekor med suksess!

Av: Administrator
19/02-2014

Onsdag 26. mars er det klart for en forryktende gospelkonsert i Herøy Frikyrkje. Da står nemlig det suksessrike skolekoret, Ansgar Gospel Choir på scenen.


Ansgar Gospel Choir har et musikalsk og visuelt uttrykk med en spontanitet og livsutfoldelse som få andre kor i Norge uttrykker. Repertoaret er stort sett hentet fra den sorte gospelmusikken vi finner i de sorte kirkene i USA. Koret akkompagneres av piano/keys, bass, gitar, trommer, percussion, orgel/keys.

Stilmessig karakteriseres det musikalske uttrykk som moderne, drivende ”urban storbygospel” inspirert av de sorte kirkene i Sør-Statene. Koret uttrykker sterkt engasjement, smittende livsglede og stor spontanitet.

Ansgar Gospel Choir gjennomfører hvert skoleår flere turneer, i tillegg til enkeltopptredener i nærmiljøet. I 2003 og 2004 sto koret for gospeldelen i De Internasjonale Kirkefestspill i Kristiansand. Koret har i tillegg et nært samarbeid med ”Tyronne Foster & the ARC Singers” fra New Orleans. Ansgar Gospel Choir er på årlige turer til New Orleans, hvor de blant annet gjør en ”Annual Concert of the Year” sammen med ”Tyronne Foster & the ARC Singers”. I Norge har korene hatt ett samarbeidprosjekt i mai 2004, mai 2007 samt juli 2009. Dette har ført til store kirkekonserter i Kristiansand, Bergen, Stavanger, Oslo og Skien.

Ansgar gospel Choir har stort sett konserter i kirker, men også skoler og offentlige konsertlokaler har blitt brukt som konsert arenaer.


Dirigent John Yngvar Syvertsen – ”Syver”
Korets dirigent John Yngvar Syvertsen, ”Syver” (46), har dirigert koret siden 1995. Tidligere dirigerte han ungdomskoret Reflex, samt at han har vært med i forskjellige rockeband.

Hans interesse for sort gospel førte han i 1999 til New Orleans. Der gjorde han stor suksess og ble utnevnt av byens borgermester til ”æresborger” med en egen offisiell dag i byen. Det rytmiske aspektet i den urbane sorte gospelen med spontanitet og livsglede har siden vært kjennetegnet på Syvertsens valg av repertoar og direksjon.

John Yngvar Syvertsens engasjement, spontanitet og frihet til utfoldelse får frem det beste i korets musikere og sangere.

Ansgar Gospel Coir har vært drevet som gospelkor ved Ansgarskolen i Kristiansand siden 1995. Skolen eies av Det Norske Misjonsforbund og består av Bibelskole og Teologisk Høgskole.

Du er varmt velkommen til konsert med det suksessrike gospelkoret 26. Mars.