Konsert med Evie Tornquist Karlson i Herøy Frikyrkje

Av: Administrator
08/01-2013

Evie Tornquist Karlsson, kjent av de aller flest bare som Evie, var en av de mest kjære kristne sangere på 70 og tidlig 80 tallet. Hun har spilt inn mer enn 30 album på norsk, svensk og engelsk. Søndag 3. februar står hun på scenen i Herøy Frikyrkje sammen med koret ”Kvit sektor” og sønnen Kris Karlson.


Evie er født i USA. Hennes foreldre emigrerte fra Norge og Sørlandet og slo seg ned i USA. Evies karriere begynte som ung tenåring etter en opptreden i et TV program. Så fulgte konserter, teltmøter og tv opptredener over hele verden. Med sanger arrangert og produsert av blant andre Pelle Karlsson og Lennart Sjøholm hadde hun stor salgssuksess med sine plateinnspillinger.

Hennes første plate i USA ble lansert i 1974, og hun fikk sitt store gjennombruddet i USA med innspillingen Mirror.

I 1979 giftet hun seg med Pelle Karlsson som på den tiden var musiker og pastor i Stockholm. Etter mange år på reise, bla med Billy Graham, valgte Evie å trekke seg tilbake som sanger i 1981 for å vie seg til familien. Evie bor for tiden i Florida sammen med sin mann Pelle, og jobber nå for en misjonsorganisasjon som har fokus på Kina. I 2005 fikk hun utmerkelse og plass i Gospel Music Hall of Fame.

Fra og med 2006 begynte Evie så smått å ta frem mikrofonen igjen etter nær 25 års fravær fra rampelyset. Hun delte scene med den verdenskjente artisten Rebecca St. James og sammen gjorde de mange kvinnekonferanser.

Evie tok Skjærgårdssang med storm i 2011 og 2012 , og et stort publikum har etterlyst en ny turne i Norge, og når hun nå legger ut på turneen « Tett på Evie» hvor hun gjør konserter sammen med sin sønn Kris Karlsson er vi svært glad for at Herøy Frikyrkje er blitt et av konsertstedene.

Vi håper du holder av søndag 3. februar til en fantastisk konsert i Herøy Frikyrkje.