Storkonsert med Anette Vedvik

Av: Administrator
03/12-2003

Båret av en stemmeprakt og et gitarakkompagnement som gledet og imponerte, tryllet Anette Vedvik frem vakre sanger for dem som hadde funnet veien til Frikyrkja fredag kveld.


Musikken Anette Vedvik skriver får stadig mer oppmerksomhet for sin særegenhet og kvalitet, men ikke minst er musikken blitt svært godt mottatt på grunn av hennes enorme stemme som akkompagnerer den. Konserten fredag var intet unntak. Den klare, fyldige røsten, godt akkompagnert av gitaren gjorde at man trygt kunne plassere henne blant de fremste av de siste års nykommere.

Det timeslange repertoaret bestod mest av selvkomponerte sanger, men salmer som "O Store Gud" fikk også plass. Det samme gjorde "You are the sunshine of my life" skrevet av Anette sitt store musikalske forbilde Stevie Wonder.

Jenta fra Hamar er bare 21 år, men har rukket å gjøre en stor musikalsk karriere. Sommeren 2002 kom hun med sin første CD, som var hennes åndelige og musikalske vitnesbyrd under tittelen "My deliverence". Hun tok turen til USA hvor hun gikk ett år på "Musician's insitute", en musikkskole i Hollywood. Hun ble introdusert for flere plateselskaper, og ble etterspurt til et av Amerikas mest populære TV show.

Anette Vedvik kom rett fra innspilling av ny musikkvideo til Sunnmøre får å gjøre to konserter, og 10. desember slippes hennes nye singel og musikkvideo.

"Engang snakket jeg så pent som dere" sa Anette Vedvik som har deler av sin oppvekst fra Sunnmøre. I flere år bodde hun i Sykkylven, og mini turneen til Sunnmøre ble også kombinert med familiebesøk.

Anette Vedvik fortalte hvordan hun gjennom musikken er opptatt av å gi mennesker inspirasjon til å søke de grunnleggende verdier og til å se det positive i livet, noe sangene hennes bar tydelig preg av.