Musikalske konsertperler på nyåret

Av: Administrator
22/12-2011

Herøy Frikyrkje har i høst tatt sitt nye bygg i bruk og feirer det sammen med 100-års jubileet i 2012 med å arrangere konserter og temamøter utover vinter og vår.


Maria Solheim

Maria Solheim
Allerede midt i januar kommer Maria Solheim på besøk. Maria ble oppdaget allerede som 15 åring og har i en alder av 29 rukket å gi ut 4 kritikerroste album. Ett av høydepunkta i hennes musikalske karriere var en singel ho spilte inn sammen med Hans Erik Dyvik Husby, som nå er best kjent som Idol-dommer. Singelen solgte til platina og var den mest solgte singelen i desember 2009. Maria Solheim sang ”Mitt lille land” under rosemarkeringa på Rådhusplassen 25 juli 2011.


Maria Solheim

Solheim har et variert musikalsk uttrykk, hun skriver sangene selv og spiller gitar. Hun er også kjent som fast gjesteskribent i spalten ”Damenes” i Vårt Land og i påska i år kunne vi se ho i TV-Inters serie ”Påskepreik” hvor ho var en avgjestene som ble med programleder Egil Svartdahl til Israel. I programmet gikk de igjennom påskeberetningen og deltakerne delte sine refleksjoner. Vi tror det blir en stemningsfull og meningsfull kveld i Frikyrkja fredag 13. januar med Maria Solheim.

Ole Børud
I Mars kommer Ole Børud med 10 manns band. Ole Børud startet sin karriere som ”Minstemann” i Børud-gjengen, og har bare fortsatt på en svært allsidig musikalsk reise. Han har blant annet vært med i det svært anerkjente kristne metall-bandet Extol før han dreide i en annen musikalsk retning og foreløpig landa i det som kalles ”West Coast Pop”, hvor han har fått svært gode kritikker fra inn og utland. Han har også rukket å være leder for husbandet i NRK serien Topp 10 og vært forsanger i det svært populære TV programmet ”Skal vi danse”
Og, ja, han er onkelen til Lisa og Sofie Børud.


Ole Børud

Han bor i Stavern hvor kona jobber på Stavern Folkehøyskole Fredtun, men reiser mye som den profesjonelle komponist og musiker han er. I det siste har han blant annet opptrådt på ”Beat for Beat” Musikken til Ole Børud er en smart kombinasjon av soul, funk og west coast pop og han har høstet internasjonal anerkjennelse for sin siste plate ” Keep On Movin” Det er nemlig ikke typisk norsk musikk, men det funker bra en lørdagskveld i mars i Herøy Frikyrkje også. Ole Børud med band kommer 10. mars og til begge konsertene blir det forhåndssalg hos A. Sævik.


Ole Børud