Om Geir M. Lande

Geir M. Lande er ungdomspastor i Herøy Frikyrkje.

Gledelig god stemning i Frikyrkja 1. mai!

Av: Geir M. Lande
12/05-2010

Frikyrkja inviterte til en happening av godt gammelt merke: konsert med et bra band og kafe i kjelleren. The Soul Sound Buddies gav de over 60 frammøtte en konsert med gode låter, gnistrende spill og skapte upåklagelig stemning. Konserten begeistret de aller fleste og etterpå ble det servert en eksotisk liten tyrkisk rett i kiosken i kjelleren.


The Soul Sound Buddies er en trio bestående av Rolf Magne Tømte på gitar og vokal, Ragnar Ørstavik på bass og vokal og Fred Michael Knotten på trommer og vokal. De satser på bandet og gav nylig ut en debut-EP. Musikken er i popsjangeren med tekster som spinner rundt livet og troen på en jordnær måte. Gutta har holdt på med musikk en god stund, og det kan merkes i tryggheten på scena, spillergleden og musikkens utforming.

I "gode gamle dager" var det ofte slike arrangement på lørdagskveldene, og Herøy Frikyrkje ønsker å ta opp igjen den tradisjonen og tilpasse den en ny tid. Derfor ble The Soul Sound Buddies hyra inn for å gjenskape og være med å inspirere til noe nytt. Responsen fra tenåringene som var der var veldig positiv, og det gir grobunn for noe mer. Hva vet vi ikke enda, men Frikyrkja går inn i en spennende prosess med utviding av kirka. Dermed var denne konserten antagelig den aller siste som Herøy Frikyrkje selv arrangerer i nåværende kirkerom. Alle som fikk den med seg var derfor med å skrive historie, og med dette vellykka arrangement ser vi fram i mot en ny tid for ungdomstilbudet i Herøy Frikyrkje. Det er et mål å være med å skape et godt, trygt og rusfritt tilbud til tenåringer i Herøy. Den lille ungdomsgruppa i Frikyrkja har et godt samarbeid med Fredagstreffet og søker å finne sin plass for å komplettere det kristne tilbudet i kommunen.