Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Nyhetsbrev fra Beit Eliahu, Haifa - Mai 2009

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
21/05-2009

Shalom alle sammen!
Sist vi skrev var vi like før feiringen av Pesach (påske). Det ble virkelig en stor feiring med nesten 140 mennesker som satt rundt bordene i et stappfullt sal. Alle ingrediensene som skal minne oss om utfrielsen fra Egypt og vår egen utfrielse fra syndens slaveri var der, og smakte godt (de kan selvfølgelig ikke sammenlignes med den gode lammesteiken...).


Flere ikke-troende var tilstede og var begeistret. Selv om de var jøder har noen av dem aldri feiret et skikkelig Sedermåltid. Be om at frihetsbudskapet har virkelig nådd deres hjerter og at det evige påskelammet, Israels Messias, vil sette dem fri for alltid!

I bilde ser vi Tina som er ansvarlig for barnearbidet etter at hun har slaktet lammet og holder på å forklare for barna hvorfor hun strøk blodet på dørstolpene. Virket litt grotesk, men budskapet ble fortstått av store og små som var tilstede. Det handler om liv og død - døden for det uskyldige lammet betydde liv for israelittene. Dette budskapet lyder i dag: Yeshua er Israels uskyldige Lam og eneste håp om liv og frihet!

I påskeferien dro noen av de unge-voksne i menigheten på en to-dagers tur i ørkenen. De fikk oppleve en skikkelig sandstorm (brakte med seg mye av sanden til Haifa i bil, klær og hår), men likevel fikk en flott tur sammen. Vi er så takknemlige for dem og det Gud gjør i deres liv.

29 april fylte Israel 61 år. Vi synes det er en grunn til å feire landet vårt, takke Gud for det og be om hans velsignelse over det. Som enhver skikkelig israelsk nasjonaldagfeiring stod grillen sentralt i festen. Mange kilo kjøtt ble stekt og gleden var stor. Programmet var fullt av sanger, leker og ellers godt fellesskap blant de 130 som kom. Vårt nye mannskor sang for første gang. Vi håper at den blir kanskje bed om å synge igjen...

Enda en gledelig begivenhet var når to flotte unge mennesker i menigheten giftet seg. Bryllupet til Baruch og Sarah var i et fint selskapslokale i en kibbutz midt i Carmel skogen. Troende og ikke-troende gledet seg sammen med paret med god mat, sang og dans. Brudens far som er en eldste i en av menighetne i Jerusalem delte flere rike vers fra Salomos Høysang. Be for dette kjære paret som virkelig elsker Herren og ønsker mer enn noe annet å tjene han. Baruch var vår første utsending når han tjente på et av OM's skip i to år.

Flere bønneemner:

  • Be for evangeliseringsarbeidet som skjer i planlagde aksjoner, men mest for alle vitnesbyrd som deles i personlige møter mellom mennesker.
  • Be for de fem som skal døpes i juni.
  • Be for våre fire soldater i menigheten som lever i krevende forhold som troende.
  • Be for en gjeng på 25 fra Beit Elihau som kommer til å delta i Haifaløpet neste uke. Vi trykket opp t-skjorter med menighetens logo og verset fra Salme 119, 32. Vi lagde også brosyrer som sier at vi løper fordi vi er glad i Haifa og i Israels Gud og Messias.
  • Be for Shavu'ot-festen (pinse) 27.5. Da blir salen igjen fylt med pent dekket bord og kjære mennesker rundt dem.
  • Vi arbeider fortsatt med planene om å oppgradere hovedsalen i Beit Eliahu og gjøre den større. Be om visdom og ressurser til å gjøre bygget mer tjenelig i Guds tjeneste.

Herre, lukk opp mine lepper, så min munn kan lovprise deg. (Salme 51, 17)

Bjørg & Shmuel Aweida