Om Katie og Kjell-Magne Møgster

Katie og Kjell-Magne Møgster er misjonærar i Mali for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.

Nesten Til Verdens Ende

Av: Katie og Kjell-Magne Møgster
17/03-2009

Mye fortsetter å skje her i Douentza. Det første jeg kan meddele er at vi har hatt et vellykket besøk av min svigermor, svigerinne, svoger og tantebarn. De ble ikke syke og de rakk å se mye i løpet av de 2 ukene de var hos oss. De siste dagene de var gode og 'våte'... se bildet...


Så moro med fettere i basseng!

Så til prosjektene vi holder på med: den ene har vår utsendermenighet, Sula Frikirke, valgt å spesielt "sponse" nå i fastetiden. Prosjektet er: "En kristen alfabetisør". Prosjektet går ut på å lære opp 2 kristne i å kunne undervise andre i hvordan lese/skrive fulfulde. MELMs utviklingsprosjekt har i lang tid hatt et alfabetiseringskurs. Disse har vært gode kurs, men har begrenset seg til 1) fastboende mennesker og 2) sekulært undervisningsmateriell, siden kurslederne har vært muslimer. Etter hvert har vi kommet i kontakt med semi nomader som faktisk flytter (eks. 'S' fra Tebi, se januarbrevet) og som OGSÅ er interessert i å lære mer om evangeliet, så hvorfor ikke kunne bruke Bibelen i denne sammenhengen? Da må læreren nesten være kristen selv. Jibi Bari fra Douentza er en av disse.

Jibi Bari
Jibi Bari, snart klar for å lære bort, både om menneskerettigheter og Guds kjærlighet

I forbindelse med alfabetisør-prosjektet er min mekaniske mann i gang igjen. Er det noen som kan gjette hva dette er...

Kjell-Magne
Kjell-Magne sveiser i vei

...jeg har blitt fortalt at det er en slags piratkopi av et norsk militærtelt. Kjell-Magne har kjøpt stålrør i Mopti og kuttet og sveiset, her står 'taket' fortsatt på bakken men i skrivende stund har vi kommet litt lenger, den står på beina nå og er høy nok for KM å kunne stå under, slik at varmen kan også forsvinne 'opp'. En skredder kommer på onsdag for å tilpasse det kraftige bomullstoffet som vi har kjøpt. Dette er et telt som Jibi skal kunne bruke når han bor i bushen og underviser de som flytter, og som vi som familie kan bruke når vi overnatter hos våre fulanikontakter.

Studio Zoom (til venstre) fikk manuset i september.  MELM kollega Pastor Dama i midten, ansvarlig for musikken i videoen
Studio Zoom (til venstre) fikk manuset i september. MELM kollega Pastor Dama i midten, ansvarlig for musikken i videoen

Så er det ikke til å legge skjul på at vi snart får en kameramann med hjelper på besøk fra Bamako! Gjett om vi er spente! Nå er det innspurten mot opptak av vår barnevideo Den gode samaritan. Og vi har fått bønnsvar: den lokale maliske skolen SKAL ha ferie i opptaksuken!! Takk til alle dere som ba for dette, for det var ingen selvfølge. Storybord er tegnet ferdig, den er 65 sider lang med 5 kamera klipp per side, så ved et opptak per klipp på 3 sekunder blir videoen alt fra 16- 20 minutter lang (2 sanger kommer etter at fortellingen er egentlig ferdig). Det er fortsatt mye som skal klaffe, 14 skuespillere kommer inn fra andre byer og alle skal ha kost og losji i ei uke 1-6 april. Etter innspillingen reiser jeg til Bamako for å hjelpe å klippe og redigere - noe som vil si at jeg ikke rekker opp igjen til påske med familien. Vi blir forent igjen i Ségou den 16. april til et stabsmøte der og skal deretter på et retreat med alle andre norske misjonene i april. Det siste gleder vi oss spesielt mye til, ikke bare for å kunne få hvile men også fordi at våre venner Sven og Anne Kristin Aasmundtveit er de som skal lede retreatet. Summa samarium: be fortsatt for alle detaljene som skal klaffe for filmen og ikke minst for Kjell-Magne som må ta seg av barna og pakke alene for 2 ukers reise fra Douentza. Dette er grunnen til jeg måtte skrive til dere i dag, for p.g.a. alt det som begynner å skje blir det ingen fellesbrev igjen før ut i mai!

Vannmangel igjen, byens utkant lider
Vannmangel igjen, byens utkant lider

Til slutt: enda et bønneemne, og enda et bønnsvar. Be for VANN for vår bydel! Varmetiden nærmer seg nå, og vannet har allerede begynt å bli kuttet hver dag mellom kl. 12-20. Vi har heldigvis 'System B' som Kjell-Magne installerte for 2 år siden (tønner med flåtører og andre rør) da situasjonen var prekær - men det hjelper ikke naboene våre. Be om at de ved vanntårnet må kunne planlegge bra nok og komme seg på jobb tidlig nok, slik at tårnet fylles og byen får vannet den trenger.

Bønnesvar: 'S' har tatt kontakt med oss! I går dukket vår kontakt opp hos oss på markedsdagen. Dette ga Kjell-Magne anledning til å kjøre ham hjem igjen ut til bushen hvor han nå har flyttet til, og Jibi (hans fremtidige lærer) satte også på for å se hvor dette er. 'S' viser seg å være en mann som er svært ivrig etter å lære og bevare kontakten og dette er oppmuntrende. Be om at Jibi og 'S' får en fin tone seg i mellom og at ved å drive grundig forarbeid at 'S' vil kunne utvikle en solid tro.

Et annet takkeemne er at mens Kjell-Magne kjørte 'S' hjem så fikk vi besøk av hans svigerfar, som ble døpt i fjor. Hamma kom inn og kjølte seg ned i Swamp Cooler luften mens jeg bakte rundstykker og laget salat. Det ble tid til å prate om Paulus, lese fra Titus og Korinterbrevet, og spille en kassett fra Apostlenes Gjerninger. I mellomtiden lekte Maria ved siden av ham der på golvet. Jeg fikk anledning til å spørre om han trodde at hans kone 'F' (Tebi) forstår det vi underviser henne om. "Nei," svarte Hamma, "hun forstår det nok ikke - men hun kan forstå det" (i fremtiden). Og så fortalt han at når vi ikke er der går hun rundt og gjentar historiene for seg selv og spør ham spørsmål.

Reuben, Maria og Hamma en søndag kveld
Reuben, Maria og Hamma en søndag kveld

Så gjenstår det bare å ønske dere en riktig god påske alle sammen! På gjensyn i mai! Hilsen,

Katie Møgster
Post : MELM, Douentza, Rep. du MALI
Støtte : DELF Ytremisjons konto: 8220.0286053