Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Nyhetsbrev fra Haifa, November 2005

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
16/11-2005

Kjære venner og forbedere!

Denne tida i året som vi befinner oss i akkurat nå heter ikke bare "høsten". I Israel kaller vi det "etter høytidene/festene". Alt på høsten skjer enten før eller etter høytidene. Det begynner med nyttår etterfulgt av Yom Kippur og så løvhyttefesten Sukkot. Barna er mer hjemme enn på skolen og man går hele tiden med følelsen av at bare "etter høytidene" kan ting begynne å skje. Av erfaring vet vi likevel at mye skjer under disse høytidene. Vi markerte Rosh HaShana (nyttår) i menigheten og Yom Kippur (forsoningsdagen) var en bønn- og fastedag med bønnesamlinger i kirka og i noen hjem (folk kjører ikke bil på den dagen).


Når løvhyttefesten (Sukkot) kom, stod en stor og fin løvhytte i hagen klar og pyntet. 140 mennesker, derav femten ikke-troende stod og sang lovsanger, satt og hørte Guds ord, klappet for barna som sang sukkotsanger og snakket med hverandre mens en god bevertning ble servert. En begivenhetsrik kveld sammen med en veldig sammensatt forsamling.
Særlig oppmuntrende var det å se og snakke med fire nye som er kommet til tro i det siste. Be for dem. Riktignok kjemper de en god kamp, men det er likevel en kamp...

Også under årets løvhyttefest var flere tusen unge israelere samlet ved Genesaretsjøen til en såkalt New Age festival. Festivalen heter Bereshit, som betyr begynnelse. Det er også det hebraiske navnet for Første Mosebok (Genesis). Du verden hvor langt ifra Bibelen bibelens folk kan komme... Igjen var avgudene tilbedt. Igjen var "Jeg" i sentrum. Igjen var flere timer tilbrakt i meditasjoner, healing, transmusikk og andre okkulte seanser. Igjen ble Israel Gud i bestefall gjort til enda en gud i tillegg til at "vi alle er jo guder". Er man ikke helt med på alt det åndelige så hjelper det med litt Ecstasy eller andre stoffer...

Sannheten er at det er ikke bare Bibelen som begynner med ordene "i begynnlsen" - det gjør også Johannes evangeliet når Jesus Messias skal beskrives som den eneste som bringer lys og håp i mørket. I dette mørket ved Genesaretsjøen var mer enn etthundre messiastroende samlet og skinte som lys. Flere tusen fikk høre evangeliet på tomanshånd og fikk litteratur. Mange kom innom teltet og satt i forholdsvis stillhet og drakk sunn koreansk te.
I år kom to kjente band fra USA for å delta og synge på hovedscenen. Newsboys og Seeds gjorde inntrykk på flere tusen unge med sin profesjonelle gode musikk, men også med sitt ekte og klare vitnesbyrd. Be for alle som ble "utsatt" for Lyset. Be om at Israels Gud skal åpenbare seg for dem og sette dem fri.

Bandet Seeds som deltok på festivalen, var også villig til å ha en konsert i Beit Eliahu. Salen var nesten full av hovedsaklig unge mennesker (de eldre ble advart mot lydnivået). De fleste fra diverse menigheter i Haifa, men også endel ikke-troende som ble kjent med gruppa under festivalen og andre som ble invitert.


Daniel som lærer å spille gitar hos Iselin i menigheten fikk inspirasjon av Seeds gitaristen Scott

Musikken var meget bra, men best var det å se, høre og merke deres kjærlighet til Jesus og den totale hengivenhet til Ham. For Bjørg var det et spesielt besøk siden ei av solistene i gruppa er ei barndomsvennine fra Vennesla som hun ikke har sett på flere år, og som nå er gift med den amerikanske lederen for gruppa og bor i Chicago. Gud har uten tvil brukt dem på en mektig måte disse dagene i Israel. Vi håper og regner med å se dem igjen her hos oss. De kom med en stor kjærlighet til Jesus, men de reiste også med en stor kjærlighet til Jesu eget folk og særlig de unge og deres frelse.

Det vi bruker mest tid på er det som er vanskeligst å dele med dere idetaljer. Samtidig er det nettopp det som vi trenger mest bønnestøtte for. Da snakker vi selvsagt om sjelesorgs- og veiledningsarbeidet. Vi har spesielt lyst til å nevne tre ektepar som får intensiv hjelp og veiledning nå for tiden. Situasjonen er kritisk for to av parene. Be om en seier for Guds vilje, kjærlighet og tilgivelse i deres liv. Be om Guds kraft og ledelse i denne viktige og krevende tjeneste. Vi føler oss ofte helt maktesløse i møte med mange situasjoner. Herren har mye arbeid med å rense og gjenreise mange av menneskene som tok imot han.

Noen flere bønnemener:
Be for de nye i troen, for deres bekyttelse, vekst og modning.
Be for ledertreningen i menigheten.
Be for den nye ungdosmgruppa og dens ledere.

Bjørg & Samuel Aweida