Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Nyhetsbrev fra Haifa, August/September 2005

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
20/10-2005

Shalom fra Haifa!

I går morges pakket barna skolesekkene sine og startet et nytt skoleår. Dina går i niende klasse med vitenskap og medisin som hovedlinje. Monica starter nå sin tid i ungdomsskolen i syvende klasse med kunst og kommunikasjon som hovedlinje. Daniel er alene igjen i barneskolen i femte klasse, men han sørger ikke over det.


Etter vårt forholdsvis lange opphold i Norge var det veldig godt å komme hjem til familie (særlig til den nyfødte sønnen til Samuels bror), venner og menighet her i Haifa.
Plutselig var det ikke lenger værmeldingen som var høydepunktet i nyhetssendingen, men hovedsaklig tilbaketrekningen fra Gaza. Det var med blandede følelser vi så de vanskelige og smertefulle bildene på TV.

Mange var sterkt preget av medlidenhet med både bosetterne (i allefall med de fleste av dem) og med soldatene og politiet som gjorde en utmerket job. Slagordet for evakueringen var å gjøre det med "følsomhet og fasthet".
2 av menighetens soldater var med på det. En tøffere følelsesmessig oppgave enn først antatt, særlig nå de siste dagene da T. måtte være med på flytting av likene fra gravene i Gush Katif til nye graver andre steder i Israel. Som troende har vi stortsett konsentrert oss om fortsatt å be for våre ledere. Personlig er det vanskelig å se hvordan tilbaketrekningen vil bringe fred, men vi vet at Israels Gud har alt under kontroll. Hans vilje med Israels land og folk vil skje. Med denne vissheten settes vi fri til å være med og be for Guds eget folk og til å bringe dem det eneste budskapet som virkelig betyr noe og som virkelig gir håp: "Din strid er endt, din skyld er betalt!" (Jes.40,2).

En ny anledning til å gjøre akkurat det ble gitt oss med en gang vi kom hjem. Syv unge idrettsmenn og fire forbedere fra Holland gjestet Beit Eliahu. De er et team fra Athletes in Action som bruker idrett til å vitne og nå mennesker med evangeliet. I ti dager stod fotballen på programmet i menigheten. Hver formiddag hadde vi et fotballverksted for ca 25-30 barn, der de fleste kom fra troende hjem, men også noen fra nabolaget. På programmet var fotballtrening, bønn, drama og vitnesbyrd. Barna var begeistret og det er tydelig at å se unge sterke idrettsmenn og gode fotballspillere som synes Yeshua er det viktigste har gjort et inntrykk på dem.


Dina var til stor hjelp under hele aksjonen med praktiske ting og særlig med oversettelse engelsk/hebraisk.

Hver ettermiddag var det fotball spill på en fin sandbane på stranda. Etter 10 dager i sola (over 30 grader i skyggen) kan man trygt si at vi ble godt grillet... Der møtte vi andre unge israelere som var glad i fotball og synes det var interesant med disse hollendere som kom. Hver eneste dag ble Yeshua nevnt, vitnet om og diskutert. En dag delte en av våre gjester sitt vitnesbyrd mens alle satt på sanddynen og hørte på. Neste dag kom en av ungdommene til Samuel og spurte: "skal vi høre bare fra han ene? Kan ikke flere fortelle noe om seg selv?" Der satt de igjen og hørte på enda et sterkt og levende vitnesbyrd om Israels Gud og Messias som frelste en fortapt hollender. Det var enda mer interresant å se reaksjonen når de hørte også våre vitnesbyrd og at vi er en messiansk menighet i Haifa som også tror at Yeshua er Israels Messias.

En av kveldene arrangerte vi en samling i menighetens hage og flere av våre nye venner fra stranda kom. Under hele kvelden kunne man høre personlige samtaler om Bibelen, livet og troen. Som et bønnesvar dukket nesten hele denne gjengen opp på gudstjenesten på sabbaten. Vær med og be for alle kontaktene som ble opprettet disse dagene, for de som fikk høre noe og for dem som fikk høre mye. Be også om visdom til å vite hvordan vi kan utnytte sport som redskap til å nå ut til flere.

Noen flere bønneemner til slutt:

Be for Andrei og hans familie. Han har gjort en flott tjeneste i sommer som hovedansvarlig i menigheten. Be om fortsatt vekst i hans liv og tjeneste.

Be for sjelesorgsarbeidet i menigheten og særlig for ekteskapene og familiene.

Be for Tenåringsgruppa som vi skal starte snart. Be for lederne og ungdommene.

Be for Else Brit Kleppe som fortsatt sliter med sykdom og smerte. Husk også på Håvard og hans tjeneste i denne krevende tida.

Bjørg & Samuel Aweida