Gunnar Hamnøy besøker Fosnavåg og forteller nytt fra arbeidet mellom barn og unge i Kenya.

Av: Administrator
03/12-2016

Arbeidet mellom foreldreløse barn og unge i Kenya og Etiopia vokser, stadig flere får hjelp til et bedre liv.
Dette er noe daglig leder Gunnar Hamnøy i NSP Aid vil fortelle om når han besøker Herøy Frikyrkje i Fosnavåg torsdag 8. desember.


Noen av barna på skolen i Kawangware med nye jakker som har tilhørt skolekorpset i Tennfjord.

Skolearbeidet i Slummen i Nairobi

Fra en forsiktig start for 3,5 år siden med 14 elever på en skole i Kibera slummen i Nairobi, er det i dag 1000 barn som går på skoler NSP Aid har finansiert og støtter i Kibera og Kawangware slummene i Nairobi i Kenya.
Mange av barna har en sponsor i Norge som gjør det mulig å gå på skole.
NSP Aid er involvert i flere matprogrammer i slummen i tillegg til skolearbeidet.

De siste dagene har folk fra hele landet sendt penger til NSP Aid, som går til innkjøp av mat til jul for fattige familier i slummen.
Familie som har stort behov for mat og hjelp vil få en stor kasse, pluss grillkull for å koke maten i tillegg til ferske grønnsaker.
Sist jul fikk 153 familier en kasse julemat på julaften, i år blir det mange flere som får julemat fra familier i Norge.


Familier som fikk julemat julen 2015.

Barnelandsby.

Planer om en ny barnelandsby utenfor Voi i Kenya er et nytt stort prosjekt NSP Aid arbeider med. Til dette har vi fått 600 mål og det er etablert en egen organisasjon i Kenya for dette prosjektet. Det blir opp bygd tun med 9 hus. I hvert hus skal det bo 8 barn sammen med en voksen. Planen er å bygge opp mange tun. Barnehage, skole, kirke, åkerland og husdyr hører også med i prosjektet. Viser til bilde som er hentet fra et lignende prosjekt i Uganda.


Modell av barnelandsby.

Barnehjem.

Sør for Mombasa er det bygd opp et barnehjem som et hjem for 39 barn og unge. Dette prosjektet harNSP Aid vært med på i nesten 6 år.

I Etiopia.

NSP Aid støtter flere skoleprosjekt i Etiopia, et av prosjektene er en yrkesskole. Vi gir mulighet til fattige studenter å få seg en yrkesutdannelse. Lenger sør i landet finansierer vi skole for handicappende unge.

Dette og mye mer vil Gunnar Hamnøy fortelle om på samlingen i Fosnavåg.
Den som vil følge arbeidet på nettet kan følge med på nsp-aid.com eller Facebook:facebook.com/northsouthpartnershipaid/