Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Messias kom! God jul fra Haifa!

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
21/12-2004

Shalom og velsignet jul fra Haifa!

Kalenderen viser oss at jula nærmer seg. Vi må bare si at det er så befriende å slippe nesten alt som har med stress og kav i jula. I nærheten har vi riktignok noen såkalte "julebutikker" og andre ting som minner om høytiden, men det kan ikke sammenlignes med det som skjer i Norge og andre land. I menigheten skal vi ha en gudstjeneste/fest på juledagen, og det er alt! Enhver norsk pastor's drøm..., kanskje?
Stressnivået er ganske høyt likevel, men slik er det bare. Livet er krevende året rundt. Vi holder et ganske høyt tempo til vanlig med alt som skjer i menigheten og hjemme.


11. desember feiret vi Hannuka festen. Jesus feiret også denne festen (Joh.10,22). Enda en jødisk fest som handler om Guds trofasthet mot sitt folk, og folkets villighet til å stå sammen med Han. Det var en glede å se at kirka ble fylt med mange kjente men også en del nye. Be at det de har fått og opplevd skal være mer enn bare fin fest og god mat. Det er også vår bønn for møtet vi skal ha i jula.
Det er den jødiske Messias som ble født blant jødene av den jødiske Miriam i jødiske Betlehem - Israel's Messias Yeshua!

Noen bønneemner (ingen juleferie fra bønn):
For Samuel har denne måneden desverre vært preget av sykdom. Ikke noe alvorlig, "bare" den vanlige allergien som har herjet. Det er så mange i menigheten som sliter med så mange langt alvorlige sykdommer at det er vanskelig å klage. Vi ber mye om helbredelse for disse - vær med du og.

Be for familiene i menigheten som sliter i ekteskapet eller økonomisk (eller begge deler). Særlig husk i bønn en mann som sitter fengslet for vold i familien. Det er tydelig at Gud arbeider i hans liv på en sterk og overnaturlig måte. Vi besøkte han sist søndag (Bjørg's første fengselsbesøk. Nytt og spennende) sammen med kona og yngste sønnen. Det var både trist, rørende og oppmuntrende å se denne lidende famile som i tro til Gud ønsker å bli gjenforenet og gjenoppbygget.

Tenk for en glede å feire jula som mennesker som har tatt imot Gud's frelsesgave - den mest dyrebare julegave, påskegave, pinsegave, ja, Livets gave! Det er umulig å forkynne "fred på jorden" uten Fredsfyrsten Jesus. Det er umulig å glede seg uten Han som er gledens kilde. Ja, dette med fred får en spesiell dimensjon når man tenker på det som skjer i Midtøsten, men vi vet også at freden som Jesus kom for å gi er noe også alle nordmenn har et dypt behov for å oppleve (t.o.m. de som bor i din fredlige by eller bygd).

Vi vet hva vil glede Guds hjerte mest av alt denne jula: at flere i Haifa og der du bor vil ta imot hans gave. Det finnes bare en gave som ingen makt, omstendighet eller menneske kan ta ifra deg. Det du får av Gud i Jesus kan hverken sykdom eller børsras, hverken terrorangrep eller død ta ifra deg. Gaver gis og gaver tas imot. Gud har gitt - Vi håper at du har tatt imot?

Du som har tatt imot denne dyrebare gaven, du har fått den betingelsesløst. Men når du først har tatt imot den, er det en slags "bruksanvisning" som følger med: Del den med andre!!! Noen av dere deler gaven med Israel og andre folkeslag gjennom oss og andre misjonærer. Takk igjen for trofast forbønn og støtte. Men hva med dine nærmeste, dine naboer og venner? Hva slags jul ønsker du dem virkelig?
Kanskje du kan være med å bringe mer enn småkaker og blomster til noen, men også nytt liv, håp og ekte juleglede (som ikke visner) til noen i nabolaget? Når du gjør det, hils masse fra oss i Haifa!

Vi ønsker dere en god jul og et rikt velsignet nytt år, kjære venner!

Bjørg & Samuel

Et par bilder fra en tur sammen med DNI arbeidere til Negev.


Blomster i ørkenen


Med ørkenlandskapet i backgrunn blir Daniel 'reddet' av Monica mens Dina
regiserer og fotograferer.