MISJONSSØNDAGSSKOLE MED TOMBOLA OG SVELE

Av: Administrator
06/11-2015

Søndag 15. November er det misjonssøndagsskole med mål å samle inn penger til Maliprosjektet ”Ndanki” i samarbeid med Frikirkens Mali misjonærer Anne Lise og Torstein Baltzersen. Ndanki betyr stråtak på fulani. Under stråtaket sitter barna på matter, de synger, hører bibelfortellinger, svarer på spørsmål, tegner og skriver vers de lærer utenat. Etterpå leker de og spiller fotball.


Denne ungeflokken befinner seg i en landsby utenfor Bamako i Mali. Noen barn går på koranskole der de skriver vers fra koranen på arabisk og lærer de utenat, De fleste går på offentlig skole der de leser og skriver på fransk.

Lørdag har barna fri. Da hjelper de til hjemme, men om ettermiddagen får mange lov til å gå til ndankien hos Hamma . Ndanki betyr stråtak på fulani. Under stråtaket sitter barna på matter. De synger, hører bibelfortellinger, svarer på spørsmål, tegner og skriver vers de lærer utenat. Etterpå leker de og spiller fotball.

Regn og storm har revet ned den gamle ndankien. Skolen begynner i oktober. ”Skal ikke vi også begynne igjen?” spør barna som har vært med på samlingene. Hamma som er far til tre fulaniguttene som har vært med fra begynnelsen, har fått lov å hogge ned trær på tomta. Arbeidet med ny ndanki er begynt. Dere ser at det er bare mattene som mangler.

Før Hamma hadde betalt for stokkene skjedde noe som ingen hadde regnet med. Pengene han hadde fått av misjonen ble stjålet en natt da tyver lurte seg inn i flere hus og tok både penger, klær og mobiltelefoner. ”Jeg vet om noen i Norge som kan hjelpe” sa Anne-Lise fra Ålesund som er misjonær i Mali sammen med mannen sin, Torstein.” Det er Herøy Frikirke i Norge”


Anne Lise og Torstein Baltzersen

I forkant av misjonssøndagsskolen vil barna få med seg konvolutter hjem for å samle inn penger. Søndag 15.11. vil barna ha tombola på kirkekaffien og selge svele og kake til inntekt til prosjektet. Det blir også anledning til å gi pengegave under kirkekaffien.

I tillegg til å bygge ny ndanki ønsker vi å samle inn penger slik at Torstein og Anne Lise kan reparere stråtaket til huset ved siden av der de har sitt lager. De trenger også flere plastmatter å sitte på, store og små tavler, kasser til å oppbevare materiellet i og en god stol til Torstein som har vondt i beina!