Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Nyhetsbrev fra Haifa, Oktober 2004

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
05/10-2004

Shalom alle sammen!

Vi går mot slutten på de mange jødiske høytider. Rosh HaShana (nyttår) ble feiret hovedsaklig i hjemmene. Slik de fleste jødiske høytidene også denne er en feiring med familien, der faren igjen skal fortelle sønnen og den nye generasjonen om Guds frelse og trofasthet.


Ti dager etter nyttår kommer den store forsoningsdagen Yom Kippur. Da står alt stille, til og med de israelske TV-kanalene slutter alle sendingene for et helt døgn. I menigheten fortsatte vi med samme tradisjon av å bruke denne dagen da jødene faster til å gjøre det samme. Det var igjen en utrolig velsignet og viktig bønne- og fastedag. Rundt 60-70 mennesker, store og små var samlet til fire bønnemøter der vi ba konkret om forskjellige ting som vi vet er på Guds hjerte. Det er vanlig å ikke kjøre bil på denne dagen. Flere måtte derfor overnatte rundt om i senteret her og hos andre som bor i nærheten. For barna var det igjen ekstra gøy å ligge i telt i hagen og leke mye sammen. Lærerne på sabbats-skolen har forberedt mange lærerike og morsomme aktiviteter.
Mellom møtene var det mye tid til personlig stillhet og ettertanke og til samtaler med søsken. I et meget hektisk israelsk liv er en slik dag en herlig befrielse for ånd, sjel og legeme. Igjen var det sterkt å avslutte fasten med en nattverdfeiring. Brødet og vinen ble delt ut og minnet oss alle igjen om at Jesus er Messias, Guds offerlam, vår soning. Vår faste kunne ikke legge noe til det Han har gjort for oss. Tema for dette siste møtet var "bønn for Israels frelse". Han er Israels Messias - det er han israel trenger mer enn noen andre.

I går feiret vi løvhyttefesten, Sukkot. Løvhytta ble bygd og pyntet. Det er stor og sentral feiring av Guds frelse, bekyttelse og omsorg for sitt folk. Barna sang Sukkotsanger, en av sabbatsskolelærerne delte Guds ord med oss og vi kan klart si at Herren var tilstede. Noen ikke-troende israelere også kom og trivdes. Be om at budskapet skal fortsette å virke i deres hjerter til frelse.

Det at vi feirer den ene festen etter den andre gjør ikke at vi glemmer hvor vi bor og hva som skjer rundt oss. I skrivende stund er den israelske hæren midt i en stor aksjon mot terrorister på Gazastripen. Aksjonen heter "Omvendelsesdager" (tekst på bildet).

Det er også navnet på dagene i det jødiske året før Yom Kippur. Motivasjonen for å drepe israelere avtar ikke. Når vi vet at denne kampen har også en åndelig side vet vi at dette kommer ikke til å avta i framtiden heller. Vi er glad for det hæren vår gjør. På Yom Kippur ba vi spesielt for soldatene og politistyrkene som bekytter oss dag og natt. To politimenn ble drept da de stoppet en terrorist i Jerusalem som skulle eksplodere på en bussholdeplass i rusjtida. Vi ber om fred, men også om visdom til å slå og begrense ondskapen.
I tillegg til mange vellykket militæreaksjoner har også sikkerhetsgjerdet gjort mye for at vi kan leve tryggere. Den har forhindret flere hundre terrorangrep, også i Haifa. Det er klart at også uskyldige palestinere lider, men det er enda klarere at helt uskyldige israelere slipper å ha sine kroppsdeler plukket i busser og kjøpesentre. La oss fortsette å be om fred i troskap til Guds ord og løfter. Be om virkelige "Omveldelsesdager" for Israel - omvendelse til Yeshua, Israels Messias og Fredsfyrste!

Som familie har vi det godt. Akkurat nå er huset fullt og gleden er stor. Bjørgs søster Reidun sammen med Jostein og jentene Susanna og Matea er på et treukers besøk. Det setter vi alle stor pris på.

Flere bønnemner til slutt:
Det skrev jeg 3.okt.: Be for D. som er 35 år, gift og har 4 barn. Hun er søster til ei i menigheten som er ny i troen. Hun liker ikke søsteren's tro og vil ikke høre noe om Yeshua. Nylig fikk hun en kreftdiagnose og utsiktene ser dårlige ut. Be om helbredelse og frese for henne og resten av familien.
4. okt.: Hun var hos legen idag. Ny diagnose: Svulsten er ikke ondaretet. Må komme til kontrol annenhver måned. Om legene fikk ny informasjon, eller om Gud forandret informasjonen vet vi ikke, men uansett - Hallelujah!

Be for Iselin som kom nå fra en lang evangeliseringtur blant israelere i India og Thailand. Hun skal være voluntør i menigheten og hjelpe med musikk og lovsang, ungdomsarbeid og mer. Hun vil også studere hebraisk.

Be for oppstarten av husfellesskap i menigheten. Å sette sammen slike grupper og få de til å fungere i en så sammensatt menighet er en stor utfordring.

Be for Samuels turne i Norge sammen med Andy Ball. Kanksje vi sees snart..?

Hilsen
Bjørg & Samuel