Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Yeshua Lives

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
27/04-2004

Kjære venner!

Påske er her. Ordet "påske" kommer for hebraisk "pesach" som betyr forbigang. Gud gikk forbi israels hus når han slo egypterne. I Jesus Messias ble også vi satt fri. Guds dom rammet Ham, ikke meg og deg! For et budskap. Og la oss ikke glemme at Han lever idag. Vi vil gjerne dele med dere som ber for oss at Han lever. Hvorfor snakke om påsken når man kan leve i det?


Sist lørdag hadde vi en uforglemmelig dag. Vår menighet sammen med 15 andre var samlet til et slags stevne ved Genesaretsjøen. Mer enn ett tusen mennesker begynte å strømme til stedet. Vi begynte med et møte der lovsangsteamet fra menigheten i Natanya ledet i flott lovsang som pekte igjen på Messias. Etter det talte Samuel om temaet for samlingen: "Ånden og bruden sier: Kom! Og den som hører det la ham si: Kom! Og den som tørster, han får komme! Og den som vil, han får ta livets vann uforskyldt!" (Joh.Åp. 22: 17) Dette er en innbydelse fra ikke mindre enn Himmelens og jordens Gud. Mange tok imot innbydelsen, noen til frelse og andre for andre behov. Pastorene stod framme og betjente alle som kom.

Vi vil fortelle om spesielt to som kom fram til forbønn og som fikk våre øyne til å bli våte. Ei var ei ung dame som ble invitert til gudstjenesten sabbatten før. Hun kom og var veldig skeptisk: "Dette er ikke noe for meg. Jeg er jo jøde". Hun satt der sur og bare ventet til møtet var over. Men Gud har helt klart begynt sin gjerning i hennes hjerte, fordi hun skrev seg på lista for å være med på turen likevel. Nå hørte hun Jesu innbydelse igjen. Nå sa hun: "Jeg må ha det Han har å gi meg!" For et privilegium å be for slike tørste mennensker. Det er mange mange av dem i Israel.

Den andre er ei 17 år gammel jente. Hun har slitt mye med flere ting. Samuel har hatt mye med henne å gjøre de siste månedene. Hun kom fram og ønsket å bli bedt for.
Hun trengte å høre og vite igjen hvor glad Gud er i henne. Samuel spurte om det er noe spesielt itillegg? Jo, hun trengte forbønn for øynene sine. Hun ser dårlig og brillene er ikke helt riktige heller. Hun har mange eksamener nå og sliter med dette. Vi ba om helbredelse i Jesu navn. Jenta åpner øynene og så begynner tårene å trille. "Jeg ser bra! Jeg ser perfekt!" Da kom også foreldrene og slik stod vi omfavnet hverandre og takket Gud høylytt med gledestårer. Gud kunne ikke ha vist henne på en klarere måte at han er inderlig glad i henne og ønsker å ta seg av henne, for evig, men også idag!

Denne samlingen tok mye lenger tid enn ventet, men vi tror ikke at folk klagde på det... Nå var alle sultne. Maten begynte å komme fram rundt forbi, grillene ble tent og kjøttlukta steg. Det er så fantastisk å være sammen som søsken.

Etter 3 timer ble alle kalt sammen igjen. Nå var det tid for dåp. Dåpskandidatene stilte seg fram foran scenen. 40 menn og kvinner, unge og gamle stod der i forskjellige antrek klare for sin dåp i Genesaretsjøen. To av dem er fra vår menighet. En kom til tro en god tid tilbake, mens den andre kom til tro på gudstjenesten for to måneder siden. Vannet var kaldt (etter israelske forhold) men hjertet var varmt og fylt med glede over Guds frelse og det nye livet vi har i Yeshua.

Som om ikke dette er nok "action" for en dag, så dukker plutselig opp sju-åtte høylytte ortodokse jøder. De protesterer mot det som skjer. "Dere er jøder. Ikke gjør det!" Dåpen foregikk uten forstyrrelser takket være noen av gutta som stoppet dem. En av våre unge menn som er en sterk kar og en erfaren soldat hadde ingen problemer med holde dem på avstand. Etterhvert kom det flere som begynte å diskutere med dem og til slutt sang de en av våre kjente sanger: "Hine Yeshua" Her er Yeshua, Israels frelse! Politiet kom også og fjernet de ortodokse fra området.

Alle vet at det er ikke kjedelig i Israel - Men det er en slik velsignet "action" som ber om å få se mer og mer av. Takk for at dere er med på det!
Neste lørdag er klart for vårt påskemåltid i menigheten. Igjen blir det mye god mat, men denne gang sitter vi i fred og ro rundt pent dekket bord. Vi ønsker å minnes Guds frelse og utfrielse fra Egypt men også friheten Jesus kjøpte for oss ved sitt blod og oppstandelse. Flere ikke-troende er invitert. Be spesielt for dem!

Forelderene til Bjørg er hos oss for fjorten dager. Etter planen sees vi ikke til sommeren slik dette er et ekstra kjærkomment besøk. Barna har det helt topp i disse dager - Besteforeldre på besøk og sytten dager fri fra skolen.

Vi ønsker dere en velsignet påske med Han som viser igjen at Han ikke bare led og døde for oss, men også lever idag! Hallelujah, Yeshua lever!

Hilsen
Bjørg & Samuel