Hun ser hver enkelt
Mamma Maggie taler på gudstjenesten søndag!

Av: Administrator
22/10-2012

Når du går rundt sammen med Mamma Maggie på Søppelfjellet i Kairo, kan du ikke unngå å legge merke til det: Hun ser hvert enkelt barn og stopper opp for å gi trøst og oppmuntring. (Tekst: Jon-Geir Dittmann/Stefanusalliansen Foto: Bjørn A. Wegge)


Førstkommende søndag besøker Mamma Maggie Herøy Frikyrkje sammen med prest og forfatter Eyvind Skeie og generalsekretær i Stefanusalliansen Bjørn A. Wegge

Det nytter ikke å gå raskt gjennom boligområdene i slummen, hvis du er sammen med Mamma Maggie. Selv om hun har besøk fra Norge, er det de fattige barna som får den største oppmerksomheten. Med sin hvite drakt er hun lett å kjenne igjen, og barna kommer løpende mot henne. Alle får en klem eller en hånd på hodet eller et varmt smil.


Hun ser også mødrene som er hjemme med barna sine. Hun setter seg ned på skitne jordgulv og lytter til dem. Med milde øyne ser hun på dem og tar inn over seg det de føler og opplever: Ydmykelsen ved ikke å kunne gi barna nok mat, slitet med å oppdra dem, frykten for at barna skal ende i kriminalitet og prostitusjon, håpløsheten fordi de ikke kommer seg ut av fattigdommen. Mamma Maggie ikke bare lytter til dem, hun gjør noe mer: Gjennom sine mer enn 1400 medarbeidere gir hun dem både åndelig og praktisk hjelp i hverdagen.


I sentrum for hjelpearbeidet står det enkelte barnet. Et barn som får plass i en av de mange barnehagene, blir fulgt opp med hjemmebesøk hver uke. Omkring 600 medarbeidere er med i hjemmebesøksprogrammet, som når over 13 000 familier.

Besøksvirksomheten er kjernen i Mamma Maggies visjon om å gi de aller mest sårbare av de undertrykte koptiske barna tro, håp og verdighet. Men hjelpen omfatter også leirvirksomhet, helsestasjoner og veiledning for foreldrene, samt yrkesskoler for tenåringene slik at de kan lære seg et yrke og tjene til livets opphold. Vi i Stefanusalliansen er glade og stolte over å få være deres venner her i Norge.