Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Nytt fra Haifa

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
09/01-2004

Shalom og et velsignet nytt år!

Mye har skjed i det siste slik at det er vanskelig å dele med dere alt.
Vi vil begynne med det absolutt siste som skjedde. I kveld i løpet av en time hadde Samuel tre vedig spesielle samtaler med tre mennesker som de og deres familier trenger vår og din forbønn.


Det begynte med en samtale med en etiopisk bror. For ei uke siden mistet de deres seksårgamle sønn Jeremias i en drukningsulykke. En stor tragedie. Det rørte ved oss spesielt siden Samuel har hatt mye kontakt med han. Sist han og Samuel pratet dreide det seg om lille Jeremias. Han skulle begynne på vår sabbatsskole. Han trenger å lære om Yeshua også på hebraisk, ikke bare amharisk. Vær med og bære denne kjære familie i bønn.
Like etter ringte Philip fra menigheten og fortalte at de var i rettsalen idag. De hadde behov for å være tilstede når broren til terroristen som drepte Abigail skulle anklages for medvirkning til 17 drap. Han og broren planla det hele i lengre tid: "Hvor, når og hvordan kan vi drepe så mange skitne sionister som mulig?" Det var en tøff opplevelse. Det er ingen hevnlyst med i bilde, men vi alle ønsker at rettferdigheten skal seire. Be for denne kjære familien. De trenger din forbønn i dag mer enn noen sinne.
På gata like etter traff Samuel en dame vi kjenner litt. Hun er mor til ei jente i Monicas klasse. Hun var veldig åpen og fortalte om tilstanden hjemme. Mannen har kreft i lungene og nå også på hjernen. Han får kjemoterapi og sliter. Det gjør også hele familien. Denne kvinnen fikk høre at vi tror på bønn til Abrahams Isaks og Jakobs Gud og at vi kommer til å be for mannen og for henne og deres fire barn. Samuel hadde med seg tjue roser til Bjørg (han gjør det av og til), men de havnet i hendene på denne sorgtunge kvinnen. Hvis dere vil huske henne i bønn. Vi vet Gud kan helbrede. Vi vet Han kan frelse. I den første menigheten i Jerusalem ba de om å få oppleve begge deler - frelse og helbredelse! Vi vil holde kontakt med dem og prøve å være troverdige vitner om Guds endeløse nåde, barmhjertighet og frelse i Yeshua.
Ja, alt dette skjedde for få timer siden i løpet av mindre enn en time. Vi er glad at vi kan dele dette med deg slik at vi kan bære disse byrdene sammen.

Ellers har vi hatt våre "vanlige" feiringer i desember. Hannuka ble feiret på lørdag 20.12. Lysestaken ble tent mens hannuka-velsignelsen ble sunget. Ordet ble forkynt og barna leste vers fra biblen om verdens egentlige sanne lys, Jesus. Etter møtet spiste vi "sufganiot" som er de tradisjonelle hannuka-bollene (ligner på berlinerboller) med mange hundre kalorier i hver...

De fleste messianske menighetene feirer ikke jul. Det gjør vi og vi har gang på gang sett hvordan dette er en fantastisk anledning til å bringe budskapet ut.
Vi kan ikke huske et år med så mange mennesker i kirka (ca 150) derav ca 25 jøder uten messiansk bakgrunn som ble invitert for første gang til en messiansk menighet. De fikk høre evangeliet. De fikk se og høre det fra barna som hadde et flott julespill. Samabeidet med lovsangsteamet gav alle en stor og rik opplevelse. Bekjeden var klar fra begynnelsen: vi kom ikke for å feire jul, men for å feire Israels Messias Yeshua. Du trenger ikke bry deg om jula, bare vit at Yeshua er relevant for deg i dag. En ung ikke-troende jødisk far sa etter møtet: "Jeg trodde ikke en slik menighet i en slik sammenheng kunne være så israelsk." Han opplevde at Jesus var mer relevant for han enn han trodde.

I januar reiser Samuel til Norge for ti dager. Det blir godt å treffe mange kjente misjonsvenner, men kanskje også skaffe nye slike venner. Samuel var i Dallas, USA i begynnelsen av desember sammen med åtte andre pastorer fra Israel.
Den er en forholdsvis ny selvstendigstående menighet og er en av de mest rasktvoksende menigheter (fra 35 til 3500 medlemmer på 3 år!). Menigheten ser det som en del av sin visjon å velsigne Israel. De tror ikke at de kan bli velsignet hvis ikke de tar misjonbefalingen overfor jøder på alvor ("For jøde først"). De kunne ikke finne en mer bibelsk måte å støtte Israel på enn å knytte kontakter med de lokale messianske menigheter i landet. Vi fikk informere de om det som egentlig skjer i Israel, om våre utfordringer som Jesu legeme og fikk lære mye om hvordan de arbeider.
Denne menigheten i Dallas har en del å lære mange Israelsvenner om at sann velsignelse kan ikke være uten Yeshua og Evangeliet i sentrum. Det må bli flere i Norge som ønsker aktivt å dele evangeliet med Israels folk, flere som ønsker det Paulus ønsket mest av alt - "at de må bli frelst!" Be for dette besøket.

Vi gav dere mye å be om, men her er enda mer: Be om visdom og veiledning for en mer målrettet ledertrening i menigheten og at Gud skal reise opp flere menn som potensielle ledere.
Be for planene om snar oppgradering av kirka med flere mindre rom og andre forandringer. Det har aldri vært så mange barn i menigheten før. Det er også flere babyer som trenger eget rom som helst bør være riktig utstyrt (to av damene er også gravide...).
Be for flere syke i menigheten og for mange som sliter økonomisk p.g.a. arbeidsledighet og andre nedskjæringer som rammer mange i Israel.

Når det gjelder oss som familie, har vi det godt. Vi sliter fortsatt med å ikke ha bil. Det rammer også tjenesten (selv om Samuel har bare godt av å sykle...)
Be med oss om visdom til å vite hva vi skal gjøre. Vi kommer antakelig til å satse på å kjøpe noe snart på en eller annen måte.
Be også for Daniel. Han har vært plaget med mye hodesmerter i flere år. Han var hos en nevrolog som tror at han kanskje har migrene, men det er også andre mindre hyggelige muligheter. Han skal teste hjernefunksjonen (E.E.G.) på sykehuset om ei uke. Vi er trygge på Guds trofasthet og er glade for at dere er med og støtter oss! Kanskje vi sees i Norge?

Godt nytt år fra oss i Haifa!

Samuel & Bjørg