Kjære venner, Gledelig jul!
Julebrev fra Topland i Japan

Av: Administrator
23/12-2011

Han var i verden, og verden er blitt til ved ham, men verden kjente ham ikke. Han kom til sitt eget, og hans egne tok ikke imot ham. Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn. Joh 1.1-12


Julen nærmer seg. Årets største bursdagsfest i mine øyne. Her i Japan feires det uten at de fleste vet hvem de feirer. Det er her vår tjeneste og liv kommer inn i bildet. Vi har vært misjonærer her siden 2007, og merker at Julen har en viktig plass misjonsarbeidet. Selv om butikkene og de amerikanske tradisjonene har tatt overhånd over Jule «følelsen» til japanere, prøver vi å dele budskapet om at Jesus kom til oss for at vi skulle få del i hans herlighet. Det gjør vi gjennom samtaler, møtepunkter og konserter!
Sist fredag hadde vi barnas Jul, og der ble juleevangeliet fortalt gjennom tegnefilm og bildebok. Rundt 35 barn kom, noe som var mer enn forventet. Vi ber om at de har opplevd julen annerledes i år og at de nå har blitt mer kjent med vår Frelser. Dagene flyr, som gjør at vi får lite tid til å kjenne Juleroen og ventetiden som vi burde latt oss bli grepet av gjennom Advent. På toppen av det hele kjenner vi at tempoet går bare en vei ved å ha ei datter på 1 år og 8 måneder. Men det får oss til å reflektere også. Tenk at Jesus også var like liten som Karen, løp overalt, trengte mer oppmerksomhet enn Maria og Josef kunne gi og i tillegg prøve å bli forstått på sitt eget uforståelige baby språk.

Våre neste uker har mye glede i seg. Vi gjør konsert med gospelkoret vårt, deretter skal vi ha lysmesse på julaften. Juledag blir en festdag med dåp av ei dame som har i en periode gått til bibelundervisning hos Ingrid Aske, vår gode kolega. En stor glede for oss!


Et viktig arbeide for oss er studentsamlingene vi har en gang i uken. Og for å få lagd julebaksten vår ferdig, lager vi den sammen med dem :) Sist uke lagde vi pepperkaker, denne uken lagde vi kokosmakroner og neste uke brente pinner. Mange av dem har aldri lagd kaker før, så de gleder seg stort over å få gjøre dette! Ikke minst å smake på dem etterpå! Studentsamlingene samler rundt 10 hver gang, og programmet vårt er ganske likt hver gang. Lage mat, spise, synge, bibel og forbønn. Forbønnsdelen er viktig del av samlingen, og vi deler gutter og jenter inn i grupper og bruker god tid til å lytte, be og takke. De fleste er ikke kristne, men vi prøver å gjøre bønn naturlig og ufarlig. Og vi ser resultater i bønnesvar og studenter som ønsker å lære mer om Jesus. Ingrid Aske har hatt dåpsopplæring med ei som ble døpt sist Jul, og nå er det ei annen som går til henne. To andre tok imot Jesus i år, men har ikke begynt med dåpsopplæring. Be for dem at de vil ønske dette!


Vi er svært takknemlige for den støtten Kinki kirken og Kawage menigheten får fra Norge, men Kawage er fortsatt liten og skjør. Den trenger fortsatt mye bønn og støtte fra Norge. Menigheten vår har mange som kommer inn, men få stabile medlemmer som må til for å få en bærende menighet. Vær med på å be om at vi ser langsiktig styrke i menigheten i struktur og økonomi.

Neste år i juni blir vi 4. Ruth er gravid, og vi ser frem til et familiemedlem til!

Følg gjerne med på vår webside, www jesustojapan.info. Der kan du blant annet lese mer om jordskjelvet I mars, om baby sang og andre aktiviteter vi gjør for å formidle Jesus i Japan. Der kan du også gi en gave til Frikirkens misjonsarbeid med mulighet for skattefradrag.

Vi ønsker dere en velsignet God Jul og et Godt Nytt år. Ruth, Knut Ola og Karen Topland