TIL VÅRE KJÆRE VENNER - JULEN 2011

Av: Administrator
23/12-2011

I et intervju for noen uker siden sa Anne-Lise at vi ennå ikke har noen faste juletradisjoner i
Bamako, men at vi regner med at Gud har noen gode planer for oss også dette året.
Da visste vi ingenting om hva som ventet oss noen dager senere. Da ble våre misjonærkolleger i nord evakuert til Bamako pga to kidnappingsepisoder. Senere ble det bestemt at vi alle kunne være med på en samling i Stavanger før jul og deretter ta juleferien hjemme.


Flodhest heter Mali på bambaraspråket som de fleste i Bamako kan snakke!

Selv om vi er inderlig lei for at Mali ikke lenger er det stabile og trygge landet i Vest-Afrika, så må vi likevel si at vi gleder oss til juledager på hytta på Vestlandet med familie og venner innen rekkevidde. Våre afrikanske kolleger vil sammen med de kristne fulaniene ta hånd om
julefester og den store fulanisamlingen i nord i romjula. Heldigvis er det stadig færre konkrete
oppgaver i slike sammenhenger som er avhengig av vår arbeidsinnsats.

Likevel er de siste dagene før hjemreisen på søndag fylt til randen av oppgaver. Torstein har intensivert arbeidet med fulanikalenderen. Han ble nylig velsignet med ferdige oppsett av bibeltekster med både latinsk og arabisk skrift sendt fra en tidligere fulanimisjonær i Amerika. Trykkingen skal foregå på eget kontor. Hjelp til å kutte og stifte er bestilt til lørdag.

For fruen er det bønne-og fastedag for fulanikvinner på fredag. Så er det diskusjoner med huseier om vannledningene til huset må skiftes eller ei. Videre skulle hun gjerne vært på postkontoret for å spore opp hvor julegavene sendt fra Norge i november befinner seg.
Så er det viktig å ønske alle venner god jul og invitere dem til julefesten hos våre kolleger
Esther og Daniel Dama første juledag .

I kirka sist søndag sang vi med stor begeistring om barnet i krybben med navnet Immanuel som betyr ”Gud med oss.” At dette lille barnet var Guds nærvær i verden er egentlig en svimlende tanke. Denne sannheten må åpenbares for å bruke et gammelt og høytidlig ord.
Vi snakker noen ganger om hvor priviligerte vi har vært som har fått høre om dette fra vi var
små og at vi har fått tatt imot dette som en gave som gjelder oss selv og hele verden!

Kanskje vi sees til jul? Så gleder vi oss til å lese julebrev og pakke opp julegaver når vi kommer tilbake til Bamako like etter nyttår - for ”back to Bamako” skal vi!

EN GOD VARM JULEKLEM FRA ANNE-LISE OG TORSTEIN