Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Shalom alle sammen!

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
03/09-2003

Det vanlige hektiske israelske livet er i full gang. I bussen fra flyet til terminalen på Ben Gurion ringer, piper og rister mobiltelefonen mens samtalene og tekstmedingene kommer inn. Men det er godt å komme hjem.


Tiden i Norge har vært god selv om det var ikke lite travelt. Det begynte med Israelsmisjonens sommerstevne på Knattholmen ved Sandefjord, etterfulgt av Frikirkens stevne "Visjon" på Fredtun i Stavern. Det var godt å dele og undervise om det som lå på vårt hjerte og høre på veldig bra forkynnelse fra andre. Men det var mange andre små høydepunkter som betydde enda mere for oss. Det var ofte de korte men hjertelige møter med mange venner, kjente og ukjente. De møtte oss med setninger som: "Vi ber for dere hver dag". "Vi husker på dere i menigheten hver søndag." Ja, det er et privilegium å være omsluttet av bønn og omtanke.

I sommer ble det også en kort tur til Finland på Lausanne konferanse for Jødisk Evangelisering (LCJE). Det er sterkt å møte så mange ledere fra hele verden som ikke bare elsker Israel og ønsker å støtte landet og folket, men også ser det Jesus ser: sauer uten hyrde. Ingenting er viktigere enn Han som er den viktigste, også når det gjelder Israel! Det er oppmuntrende og utfordrende å høre om det som skjer rundt om i verden med evangeliserings- og vitnetjeneste overfor jøder.

Ja, det var fint å høre, men nå er vi tilbake her for å gjøre... Vi kom tilbake til menigheten, og det var virkelig å komme hjem til familien. Man merker at man er virkelig glad i så mange her. Som vi har nevnt i tidligere brev, behovene er mange og på flere plan, åndelige, mentale, økonomiske og fysiske. Ingen av delene er uviktige, ingen kan settes til side. Vi ber Gud fortsatt om mye visdom og klar ledelse i mange saker og tilfeller. Vi føler oss svake og hjelpeløse veldig ofte. Men vi vet hva Han er istand til å utføre og hvordan Han kan befri mennesker og forandre situasjoner.

Barna er tilbake på skolen. Dina (12) begynte i ungdomsskolen, Monica (10) er i femte klasse og Daniel (8) er i tredje klasse. Skolesekkene er tunge som alltid og hjemmelekser har de også fått mye av allerede. Etter seks lange og travle skoledager i uka kan vi alle glede oss til en lang og travel sabbat med menigheten. Det er sannelig en meget hektisk hverdag, men den er sannelig også full av velsignelser!

Be for:

T som har MS og sliter med flere plager. Be om helbredelse, oppmuntring og åndelig vekst. Be også om arbeid for mannen hennes og for flere arbeidsledige i menigheten.

R en ung isrealer (sabra) som har vært aktiv i Jehova's vitner og, utrolig nok, har også fått undervisning hos Yad Le'achim (anti-misjons organisasjon). Han har lest mye, vet mye og er ærlig i sin søken. Etter flere timers samtale sa han at Yeshua må være Israels Messias og vi ba sammen. Han har mange spørsmål og han kommer ikke til å være så lett å takle alltid. Be for han og for oss.

Familien Litle som mistet sin kjære Abigail er tilbake etter 2 måneder i USA. De trenger fortsatt mye forbønn og støtte, både foreldrene (Philip og Heidi) og barna (Josiah, Hanna, Elishua og Noah). De sender mange hilsner og takk til alle dere som har bedt for dem.

Håvard og Else Brit Kleppe kommer snart tilbake til Haifa for å gjøre tjeneste for DNI som stedligrepresentant og andre oppgaver. Be for deres reise, helse og visdom til å finne sin plass og utføre det Gud har kalt dem til å gjøre her.

Og så er det oss igjen... Som dere forstår står utfordringene i kø. Vi har lyst til å nevne to ting vi tenker mye på for tiden. Vi har et dilemma. Bjørg jobber to dager i uka som hjelpepleier på Ebenezerhjemmet. Hun trives med jobben, med dem hun steller og de hun arbeider sammen med. Pengene er også selvfølgelig kjærkomne. Samtidig er behovene i menigheten så store, og ser ut til å bli bare større, at hun føler at det er der hun bør bruke mer tid. Det er enda et prioritetsspørsmål som har med tidsbruk, økonomi og tjeneste å gjøre.
Det andre er at i lengre tid har vi merket behovet for en bil. Når det gjelder familien er bil det eneste som kan hjelpe oss til å komme oss bort og ha litt fri.
Tjenestemessig er også behovet pressende, med flere reiser, besøk, og undervisning i andre menigheter og sammenhenger. Av økonomikse grunner var dette helt utelukket. Men nå føler vi at vi ikke burde vente lenger, så vi ber om å finne den rette bilen og muligheten til å kjøpe den. Det at Bjørg vurderer å jobbe mindre gjør ikke avgjørelsen lettere. Be om visdom og rettledning. Vi vet og er helt sikre på at Guds gode og perfekte vilje vil skje.

Vi hilser dere med salme 26: 12 og ber om vi alle skal ha økt tillit og glede og lovprisning til Herren: "Min fot står på jevn grunn. I forsamlingene vil jeg prise Herren."

Hilsen
Bjørg & Samuel