Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Kjære venner og forbedere!

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
28/06-2003

Selv om sommeren nærmer seg er tempoet i menigheten og i livet ellers fortsatt høyt. Det er meget vanskelig å ta seg tid til å skrive disse ordene nå, men vi gjør det likevel.


Barna er snart ferdig med skoleåret. De må holde ut til slutten av denne måneden, for å vende tilbake til skolen i begynnelsen av september.
Alle tre trives og gjør det godt på skolen.

Daniel (8) er ferdig med andre klassen. Dette året har han vært plaget med hørselsproblemer, men han er frisk og hører godt nå (ihvertfall det han vil høre...). I klassen er han stille og snill, men i følge læreren er han klassens store komiker med hans vittige kommertarer og ironi.
Han er med i en fotballklubb to dager uka og synes det er helt topp. I det siste når det har vært varmt så ansiktet hans ut som en tomat når han kom hjem.

Monica har lagt bak seg sitt fjerde skoleår. Hun tar det litt mer med ro. Læreren hennes sa at hun vet ikke hva hun ville ha gjort uten Monica: "Hun er en kilde til inpirasjon i mitt arbeid med hennes smil, godhet og omsorg for andre." Snart fyller hun 10 år og ønsker å invitere venninnene til fest.

Dina (12) en nå ferdig med barneskolen og skal videre til ungdomsskolen. I Israel kan man velge en spesiell linje allerede fra syvende klasse. Etter prøver og anbefalinger klarte Dina å komme inn i Helse- og medisinlinjen, som for de kommende 3 år blir en smak på et eventuelt fremtidig medisinstudie. Ingen vet hva vil skje, men hun ønsker å bli en lege, slik at å komme inn i denne klassen har gjort henne veldig glad og spent.
Alle tre er selvsagt opptatt også med musikk, menighetsaktiviteter og samlinger sammen med barn fra de andre menighetene i Haifa.

Bjørg har hatt fem uforglemmelige dager på et femstjerners hotell ved Dødehavet. Nei, hun var desverre ikke der sammen med ektemannen, men med hennes beste veninne Heidi. Heidi mistet sin kjære Abigail for 3 måneder siden i et terrorangrep. Akkurat nå går hun gjennom den tøffeste tid siden tragedien skjedde. Begge to trengte denne ferien. De er slitne på flere måter, slik at tida sammen i andre omgivelser, ferdig mat, turer i ørkenen, bading og massasjer var akkurat det de trengte. Denne tida ble overlevd av ni mennesker. To menn og syv barn var veldig lettet når kvinnene kom hjem.

I menigheten skjer det stadig ting. Et ungt par som er også ung i troen ble gift for 14 dager siden. De var samboere, noe vi ikke kunne godta. Det ble gjort klart for dem at vi er veldig glad i dem, og at menigheten er åpen for dem, men de kan ikke regne med vår velsignlse, og ikke motta nattverden og være en del av mengiheten. Gud har vært så god i denne prosessen. Han har arbeidet i dem, og etter endel undervisning og samtaler kom også de til den konklusjon at de ikke lever under Gud's velsignelse, og noe verre enn det finnes ikke!
Gleden var derfor stor i dette brylluppet og det var også vitnesbyrdet. Mange av deres venner som ikke er troende fikk et klart og fint vitnesbyrd fra dette paret og menigheten, fra sangen og Ordet som ble forkynt. Noen av gjestene som er fra eks-soviet sa at de ikke trodde det gikk an å ha et fint bryllup uten masse vodka...

Vi vil også dele med dere det ferskeste inntrykket. På sabbattene før og etter pinsen ble det undervist i menigheten om Den Hellige Ånd. Det er ikke bare et tema i pinsa, men Gud's tilstedeværelse i våre liv. Det er det som er egentlig livet i oss. Siste sabbat underviste jeg om hva det er å være fylt av Ånden. Det er noe som skjer stadig, hele tiden. Jeg kjente at det var rett og innby de som ønsker å bli bedt for om å kommer fram. 25 kom fram, den yngste var 20 og den eldste var 90 - alle med nøyaktig den samme tørsten etter mer av Gud i deres liv. Det var en slik glede å legge hendene på hver av dem og be om at Den Hellige Ånd skal fylle dem. Han ønsker å ha kontroll over våre liv, slik alkoholen kontrollerer den som er full av vin (eller vodka...) Ef. 5: 18.

Med dette avslutter vi dette brevet. Vi skal være i Norge i sommer og delta på et par stevner og en konferanse i Finland. Be for alle disse vi nevnte i brevet og for menigheten ellers. Behovene er store. Be også for vår sommer. Behovet for ferie er stort, samtidig kan vi ikke si at vi er så optimistiske på hvor mye vi vil klare å slappe av...
Godt å vite at vi har dere som ber for oss, og vi har en Far som vet hva vi trenger.

Bjørg og Samuel

Ca 1000 mennesker var samlet til et messiansk pinsestevne i nærheten av Jerusalem. Flere lovsangteam deltok med nye sanger. Det gjorde også vårt team.