Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Nyhetsbrev fra Beit Eliahu, Haifa Juni 2009

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
17/07-2009

Shalom alle sammen!
Et par oppdateringer om begivenheter vi nevnte i siste brev. Vi hadde en flott feiring av pinsefesten, Shavu'ot. Dagen begynte med at vår lovsangsteam var med og ledet lovsang under den store nasjonale pinsefesten i nærheten av Jerusalem. (Monica og Dina i aksjon)Samme dagen på kvelden var det en stor og fin fest i en fullsatt sal i Beit Eliahu. Mange inviterte venner og flere ikke-troende studenter satt og hørte pinsens budskap, både i det gamle testamentet og i den nye pakt. Som vanlig, var det mye sang og lovprisning. Også vårt nye mannskor sang til alle begeistring. Tradisjontro var menyen preget av forskjellige oster og andre melkprodukter.


For første gang deltok menigheten som en organisert gruppe i Haifaløpet. Vi var en gjeng på 22 fra Beit Eliahu som løp og svettet. Vi hadde de offisielle skjortene, men vi fikk lov å føye til menighetens logo og verset fra Salme 119, 32. Ca 120 brosyrer som sier hvem vi er og hvorfor vi løper ble delt ut (fordi vi er glad i Haifa og i Israels Gud og Messias!).Daniel og medaljen han fikk.

Sist fredag var en stor dag når fem nye ble døpt i menigheten. Fire unge i 20-årene og ei ung pensjonist. Mange var samlet ved stranden i Haifa for å glede seg her på jorden som vi vet de gleder seg i himmelen. Vi fikk synge og høre Guds Ord. Vi fikk også høre fem vitnesbyrd om veien til tro på Israels Messias og ønsket om å leve med og for Gud.


Helt på slutten skjedde noe som kun få visste om. En av de døpte knelte ned og fridde til hans kjæreste som også ble døpt. Hun sa JA! Gleden var fullkommen. Be for alle disse fem.


Menigheten har behov for å gjøre hele bygget mer egnet til dagens og fremtidens behov. Neste uke vil den første og mest prekære fasen begynne når hovedsalen skal utvides. Det er et stort skritt for menigheten og vi tar den sammen med Israelsmisjonen. I tillegg til ca 60 flere sitteplasser vil vi få mye bedre plass når vi har arragementer der vi sitter rundt bord. Et annet mål med dette projektet er å forbedre akustikken og lyden i salen. Som sagt, er dette bare begynnelsen. Kjøkkenet og kontorer (som vi mister nå) står nest på lista. Neste år er det førti år siden dette bygget ble innviet. Mye har skjedd på disse førti årene og vi skulle gjerne forbedre bygget for å møte de neste førti årene. Vil du være med å hjelpe, så setter vi stor pris på det! Israelsmisjonen er addressen for alle som vil støtte arbeidet.


Vi har fått en del spørsmål om hvordan vi ser det på som skjer i Midtøsten nå for tiden. Vel, det er aldri et kjedelig øyeblikk her i landet. Vår "venn" fra Iran ble gjenvalgt og til tider virker det om bare Israel tar det virkelig på alvor. Det kommer i en tid der "redningsmannen" Obama presser kraftig på med sitt program for fred. Mange er bekymret for hva alt dette vil føre til. Hørte er god kommentar her om dagen: "Det mangler en ting i Obama's flotte plan. Når fredsavtalen underskrives så må han også gi alle israelere et amerikanske pass i tilfellet planene hans ikke lykkes." Humoristisk, men...

Vi vet hvem vi kan stole på. Vi vet hvilke planer som skal bli til virkelighet og bringe håp og sann og evig fred. Vi vet også at det ikke kommer til å være lett, men heller tøffere. Takk til alle som ber for oss og til de som ber med oss. Vi trenger det mer enn dere tror!

Hold opp, og kjenn at jeg er Gud! Jeg er opphøyet blant folkene, opphøyet på jorden. Herren, hærskarenes Gud er med oss. Jakobæs Gud er vår faste borg! Sela. (Salme 46, 11-12)

Ønsker dere en god og velsignet sommer! Kanskje sees vi :)

Bjørg & Shmuel Aweida