Om Bjørg og Shmuel Aweida

Bjørg og Shmuel Aweida er kontaktmisjonærar i Israel for Den Evangelisk Lutherske Frikyrkje.
Shmuel er pastor i Beit Eliahu kyrkja (Eliaskyrkja) i Haifa.

Kjære venner og forbedere

Av: Bjørg og Shmuel Aweida
20/04-2003

Som dere kanskje har forstått allrede er livet her i israel aldri kjedelig. En del av spenningen liker vi godt, en annen del kunne vi godt vært foruten...


Ja, krigen i Irak er over. Ordet "glad" er ikke det riktige ordet, men vi var "glad" når denne rettferdige krigen startet, men veldig veldig glad (med ordets fulle betydning) når krigen nå ser ut til å være slutt. Det var knyttet endel spenning til det som denne krigen kan bety for oss her i landet. Israel ble ikke aktivt dratt inn i konflikten, noe alle her er lettet over. Gassmaskene er plassert i kottet igjen, der håper vi å ha de en god stund. Vi håper og ber om fred, men samtidig vet vi at denne freden som alle så gjerne vil ha vil ikke komme uten Jesus. Vi har ingen grunn til optimisme hvis vi ser på diverse fredsfremstøt, statsdannelser osv. Vi har ingen grunn til optimisme når vi ser på naive politikere i FN og andre land. Vi har ingen grunn til optimisme når vi vet hvor stort hatet til Israel og Israels Gud er. Men vi er optimistiske!!! Vårt kall er å se på Han som var, er og vil alltid være Israels håp og Fredfyrste, Yeshua! Men ikke bare å se på Han, men også la andre få se Han!
Dette landets egentlige fred er ikke av denne verden, det er ikke vi heller ...

De 2 siste ukene har vært helt utrolige. 14 dager siden var 500 mennesker samlet ved Abigail's grav. I jødisk tradisjon samles man ved graven etter 30 dager for å minnes den avdøde og avduke gravsteinen. Abigail ble minnet av sin far som savner sin kjære datter, latteren hennes, de lange samtalene med henne og hele hennes tilstedeværelse. Også vår Dina stod fram og delte minner hun hadde fra Abigail, hennes beste vennine. De var så like på mange måter. Ellers ble Gud's Ord igjen forkynt, ikke for Abigail men for de levende som satt der uvitende om når deres dag vil komme. Men Han vil at de skal vite hvilke tanker Han har for dem. Slik det var i begravelsen var det også denne gang en fin blanding av troende som kjente håpet og gleden sammen med ikke-troende som var forvirret. Haifa kommunens sekretær sa det slik til meg noen dager etter begravelsen: "Det var en utrolig opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Vi ble helt forvirret..." Den kombinasjonen av ekte smerte sammen med en like ekte jubel har forvirret mange. Be om at Gud skal fortsette å arbeide i disse menneskers hjerter. Flere har uttrykt et ønske om å komme til menigheten. Teksten på steinen er verset fra Jesaja 51: 3 som foreldrene gav henne når hun ble født: "Fryd og glede skal finnes der, takk og lovsang."

Ei uke senere, den 11.april, fylte Dina 12 år. I israel betyr det at det er tid for en stor Bat-mitzva-fest. Det var mye arbeid men en stor glede for Bjørg og meg å arrangere denne festen for Dina. Det var også hennes konfirmasjon som ble virkelig en tydelig bekreftelse av hennes tro.
80 mennesker, store og små, familie og venner var samlet i kirkesalen rundt pent dekkede bord. Reidun, Bjørg's yngste søster, klarte å ordne og pynte fjernstyrt ifra Norge. To dager før festen fikk Dina ett av hennes livs størte sjokk. Tidlig på morgen, mens barna satt og lekte i stua dukket plutselig opp 2 veldig godt kjent og elsket mennesker. Marit og Reidar, bestemor og bestefar fra Norge kom, helt overaskende på Dina. Dette selvfølgelig satt en ekstra spiss på hele festen.
Festen ble vellykket, med mye moro og alvor. For oss var høydapunktet Dina's tale som erklærte hennes urokkelig tro på Jesus Messias som henne personlige Frelser. Det er Han hun ønsker å høre til og følge.

Hun fortalte også at den første på lista over de hun ville invitere var Abigail. "Nå er hun ikke her, men hun er i en mye finere og større fest, hos Jesus. Der kommer jeg til å se henne igjen. Jeg håper mange her vil tro på Han og ta del i denne festen."

Til dette ønsket sier vi bare: "Amen!" og avslutter dette brevet.

Takk igjen for alt dere gjør for oss og for Isreals folk!

Deres i Jesus Messias

Bjørg & Samuel